Kurskalenderen

Norsk brannvernforening arrangerer kurs om brannvern og sikkerhet over hele landet. På denne siden kan du bla deg gjennom vår oversikt over våre åpne kurs. Du kan også velge kurstype, kurssted og kursmåned via nedtrekksmenyene nedenfor.

13.12.2016 09:30

Scandic Oslo Airport

Etter eksplosivforskriften er virksomheter som driver handel med publikumstilgjengelig fyrverkeri pålagt å utpeke en kompetent person, og ved behov stedfortredere, som skal påse at håndteringen foregår teknisk riktig og på lovlig måte. Særskilt utpekt person og dennes stedfortreder skal kunne dokumentere tilfredsstillende kunnskaper om de fyrverkeriartiklene som selges. Denne kunnskapen skal erverves gjennom kurs i handel med fyrverkeri.

Sertifikat med utløp 31.12.15 må fornyes. Dette kan gjøres ved å enten ta et e-læringskurs eller delta på et ordninært klasseromskurs.

Kurspris kr 3500,- inkl. kursmateriell, lunsj og pauseservering. Gjelder ikke overnatting.

» Les mer om Kurs i handel med fyrverkeri

10.01.2017

Scandic Oslo Airport

Kurset er for scenepyroteknikere som har sertifikat med utløpsdato innen 31.08.2017. Sertifikatet må fornyes innen den utløpsdato som står på sertifikatet. Kurset består av en teoridel og en avsluttende eksamen. Ved bestått eksamen vil du få tilsendt nytt sertifikat med gyldighet i fem (5) år.

Kurspris kr 3500,-* inkl. lunsj og kursmateriell.

*Gjelder ikke overnatting.

11.01.2017

Scandic Oslo Airport

Kurset er for pyroteknikere kategori 4 som har sertifikat med utløpsdato innen 31.08.2017. Sertifikatet må fornyes innen den utløpsdato som står på sertifikatet. Kurset består av en teoridel og en avsluttende eksamen. Ved bestått eksamen vil du få tilsendt nytt sertifikat med gyldighet i fem (5) år.

Kurspris kr 3500,-* inkl. lunsj og kursmateriell.

*Gjelder ikke overnatting.

7-8.03.2017

Montørkurs: Kvalifisert montør/fagansvarlig
Kurset er utviklet av opplæringsgruppa i Norsk Varme og er rettet mot montører og fagansvarlige i butikk. Kurset gir deltakerne en innføring i hvordan de på en trygg og sikker måte kan utføre arbeid på ildsted og skorstein som ikke krever søknad. Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne utføre riktig og lovlig montering av ikke-søknadspliktig arbeid. Kurset vektlegger en god balanse mellom teori og praksis og gjennomføres over 2 dager. Dag 1 er forbeholdt teoretisk undervisning, mens dag 2 er forbeholdt praktisk montering og gruppeoppgaver. Kurset avsluttes med eksamen.

Om eksamen:
Eksamen består av både avkrysningsoppgaver og åpne spørsmål. Eksamen må være bestått for at sertifisering skal gjennomføres.

Deltakelse på kurs samt bestått eksamen fører til sertifisering. Sertifikatet er utstedt av Norsk brannvernforening.

Krav til forhåndskunnskaper:
Dersom du er montør må du ha gjennomført eller deltatt på 20 monteringer av ildsted. Norsk brannvernforening krever referanser. Dersom du er fagansvarlig i butikk må du ha gjennomgått opplæring Nivå 1 – Fagkurs for medarbeider i butikk.

Praktisk:
Ved oppmelding vil du motta en lenke til et skjema for utfylling vedrørende forhåndskunnskaper. Etter godkjenning av denne vil du få plass på kurset.

Kurspris kr. 4500,-* for medlemmer av Norsk varme.

*Dette dekker lunsj begge dager, kursmateriell og eksamensavgift. Deltageren må selv besørge transport til kursstedet og overnatting.

21-22.03.2017

3-4.04.2017

19-20.04.2017

26-27.04.2017

Lillestrøm

Norsk Varme tilbyr nå alle med nivå-2-sertifikat et kurs i søknadspliktige arbeider, med hovedvekt på rehabilitering av skorstein.

Kursdeltaker skal kunne følgende etter endt kurs:
•         Regler og forskrifter
•         Kjennskap til aktuelle rehabiliteringsmetoder
•         Kunne prosjektere og utføre rehabilitering av skorstein
•         Remontere ildsted til ny/rehabilitert skorstein pipe
•         Installere og kontrollere skorstein
•         Kunne søke om ny/rehabilitering av skorstein

Kurset har en en teoretisk del dag 1 og en praktisk del dag 2. Kurset avsluttes med eksamen dag 2.

9-10.05.2017

7-8.06.2017

13-14.06.2017

15-16.06.2017